SPLICED LINEARITY

Spliced Linearity is a corporate headquarters for a construction company based in Surat. Rethinking an approach to visual curiosity and transforming design elements to achieve functional spaces was the initial thought. To achieve this we deconstructed the design elements to weave the spaces holistically, connecting all diverse spaces, like a piece of the puzzle. Initial zoning demanded the functional spaces along the south, connected by the naturally lit passages along the north. This creative placement engages visitors with interior spaces, connecting them with the designed elements. The reception desk directs the visitor to transcend from the narrow entrance into waiting area which is flanked by brick wall achieved through an algorithmic rotation of bricks, forming the backdrop internally at the same time for the landscape externally. The cabin interiors are kept formal and poised to avoid visual deviation. The design has a cascading effect on the personality of the space within.